Pages

Subscribe:

About Me

Saturday, May 23, 2009

Twinkle Twinkle Little Star vs ABC

Balik kerja..santai2 dgn Danish...sambil ambik video Danish nyanyi. Tapi version kingker..kingker..kike..kar... Kalau bukak je youtube nursery ryhmes....bergedik-gedik Danish nyanyi. Pernah sekali pengasuh Danish cerita, seharian Danish asyik menyanyi aja. Menyanyi lagu apatah agaknya. Danish...Danish...

Yang ABC pulak, Papa dan Mama tau, Danish belajaq kat rumah pengasuh. Sebabnya Papa dan Mama tak penah pun duk nyanyi2 ABC kat Danish. Setakat turun naik tangga kat rumah nehh sambil kira ..one..two..three..tu adalah. Rupanya Danish dah boleh sampai G dah pun. Dan baru 2-3 hari lepas pengasuh Danish cerita, anaknya yg darjah 1 tuh, lepas aja balik sekolah, akan keluarkan white board, pastu 'paksa' Danish, Insyirah dan Zikri duduk ngadap depan dia. Dia akan ajaq bebudak 3 org nih..ala-ala kat sekolah. Main cikgu-cikgu camtu...hehe. Kira mcm ulangkaji balik apa yg dia belajaq kat sekolah tadi. Sebab tu lah Mama selalu nampak si kakak ni selalu pakai kasut tumit tinggi dlm rumah. Menurut mak dia a.k.a pengasuh, dia tgh berangan jadi cikgu lah masa tu..haha. Menurut pengasuh, kalau budak-budak 3 org tadi takmau duk ngadap dengaq dia mengajaq, abihnya dia ligan budak2 tu. 'Paksa' suruh ngadap dia dan baca ABC. Baguih jugak 'paksa' camnih..hehe.

Okeh..mai layan video Danish nyanyi, bersantai-santai dgn Mama lepas balik kerja.

video

5 komen:

Cik Kham & Co said...

omeinyer Danish menyanyi..anak2 aku teruja nak nyanyi same...wakakkakaa...

Jiey^Mien said...

Pandainya Danish!! Geram la tengok.. =)

syahadah said...

so comel..berkenan baby boy..bila nak dapat ni..

kamalnzura said...

Kham - boleh buat koir budak2 nih...:D

Jiey - Baru pandai nyanyi je tuh, sampai pengasuh ckp, sepanjang hari duk nyanyi aja...hehe

Dani - haaa...tggu apa lagi Danai..cepat2 ler... Kak zura pulak berkenan kat baby girl..hehe

armouris said...

info tentang kasut tumit tinggi kat sini - High Heels Are Bad