Pages

Subscribe:

About Me

Saturday, July 11, 2009

MomBloggersPlanet Cutest Baby in CAR SEAT Contest

MomBloggerPlanet Cutest Baby in Car Seat Contest

Tak cute pun xpa lah kan...join suka2..:D


Nama : Danish Aqil Bin Kamarul Arifin

Tarikh Lahir : 26 Ogos 2007



Danish memang dah tau, kalau naik aja kereta..sini lah tempat dia. Papa dan Mama memang masukkan car seat dlm list utk membeli barang2 baby masa pregnant dulu... sebab Mama dan Papa tahu betapa pentingnya car seat ni. Terutamanya bagi kami sekeluarga yang memang perlukan masa yang lama utk travel balik kampung (Kedah & Terengganu).

Di samping Mama tak kelenguhan memegang Danish..hehe...yang paling penting ialah keselamatan! Kalau kita pegang baby, belum tentu selamat kalau berlaku sesuatu yg tak diingini. Malangkan tak berbau! Keselamatan yang paling penting. Jadi, kepada ibu bapa yang masih ragu-ragu nak melaburkan wang utk membeli car seat, fikirkan dulu tentang keselamatan anak2 kita ye...Sama pentingnya seperti tali pinggang keledar sepertimana yang diwajibkan oleh pihak berkuasa negara kita. Kalaulah negara kita jugak mewajibkan penggunaan car seat, alangkah bagusnya...sepertimana di negara2 luar.

Danish mula duduk dalam car seat sejak berusia 3 bulan. Papa dan Mama mmg nak latih Danish dari awal. Nanti kalau dah besar baru nak ajar suruh duduk dalam car seat ni....haduhhh...maunya Danish meraung sepanjang perjalanan.

Tambah pulak, masa Mama nak keluar berdua-duaan dgn Danish. Memang mudah kerja Mama. Siap boleh 'berborak-borak' dgn Mama lagik!..

Syukur, hingga sekarang Danish masih bagi kerjasama untuk mengurangkan lenguh Mama...:D. Kadangkala ada jugak tangisan protes takmau duduk dalam car seat tapi Papa dan Mama anggap saja tangisan tu sebagai lagu..hohoho....Tapi akhirnya Danish akur jugak setelah diupah biskut tiger ataupun susu sebotol...Pandaiiiiiii Danish...



Hingga kini....car seat ni masih setia berkhidmat lagi.

This contest is proudly sponsored by:





9 komen:

syahadah said...

gud luck zura..dani rasa kita sebaya la zura..1979kan..heheh..pesal tk boleh komen pulak kan...dani tgk keh jek..try lain kali tauu

Cik Kham & Co said...

hang join contest aper nih?neway good luck nooooo.....

minna minna said...

gud luck zura. gud luck gak tuk boy yg pndai sgt ni, danish. dah nsem gud boy lg.

mia dr kecit smpai tua ni, x penah 'reti' nak duk dlm car seat tu. jd nyer, beli carseat hanya 1 pmbaziran bg kami sekuarga.

syahadah said...

http://syahadah79.blogspot.com/2009/07/aku-sayang-u-olls.html
zura ambik award ekk

kamalnzura said...

Dani - xtau pasai apa xleh nak komen..dah byk kali sebenanqnya...itu yg msg kat shoutbox je tuh. Dani , jap..free2 kak zura ambik noo..kak zura lg tua dr Dani laa...ekeke..

Kham - ala Kham...saja suka2...depa nak yg cute, tp x cute pun join jugak la..hehe

KD - mekasih. Damia x buat perangai ok lar..kalau Danish ni, dia jenis x suka org pegang2 dia...dia nak 'berehat' aja kat car seat dia tuh..

Helmiyani said...

hahahhaha.. lawak la tang angap danish buat lagu tu...
setuju sesangat. carseat ni mmg penting. ada orang kata kesian anak dok sensorang tapi sebenarnya lagi kesian kat anak tu kalau ada pape yang tak diingini berlaku,kan?

kamalnzura said...

Yani - itu buat pekak namanya...haha...

Linda Latip said...

yup..i 2nd that..mmg harus didik anak duk dlm carseat seawal blh..bkn sbb kite tk larat/kesian je..tp utk keselamatn plg utama! harus wajib ajar! huhu tahniah danish sbb still tegar duk dlm carseat hehehe

kamalnzura said...

Linda - betui...demi keselamatan..