Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

About Me

Featured Posts

Monday, April 4, 2011

Adam dah setahun......

Hari ni genap Adam setahun...4 April..Alhamdulillah....
Papa, Mama n Abg Danish sayangggggggg Adik Adam...

Hari ni Adam demam lagi.. :(
Cepat la sembuhhh.....

Mama doakan eczema Adam sembuh dgn cepat...kesian Adam...selalu garu2...


Happy 1st Birthday Adik Adam....

Wednesday, January 5, 2011

No Title....

Assalaamualaikum...

Update blog ntah zaman bila....
Tiba2 teringin balik nak update...sib baik igt lg password.. :)

Yayyy..Danish dah pi sekolah...IISKD...sama tempat dgn mama la....:)

Adam? dah 9 bulan hari ni...sgt notty..asyik nangis mlm...ggrrrrr.......

Byk perkara yg berlaku dlm hidup kami satu family...suka duka...

Harap tahun 2011 ni..membwa rezeki yg melimpah ruah untuk kami satu family...

Friday, July 9, 2010

Danish n Baby Adam in Action...

Takdak mood nak tulih..tgk gambaq aja laa...









Friday, July 2, 2010

"Bila Seorang Isteri Menangis...Hargailah Dia Sebelum Terlewat"

Jika isteri menangis dihadapanmu, "Hargailah ia sebelum terlewat."

Jika seorang isteri menangis dihadapanmu,
itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi.

Jika kau memegang tangannya saat dia menangis,
dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu...

Jika kau membiarkannya pergi,
dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah,
kecuali didepan orang yang sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah!
Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah,
hanya jika dia sangat menyayangimu.
Dia akan menurunkan rasa EGOnya.

Wahai suami2,
jika seorang isteri pernah menangis keranamu,
tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian.
Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat
kau terperuk terlalu dalam .

Wahai suami2,
jika seorang isteri menangis keranamu,
tolong jangan menyia-nyiakannya...
Mungkin, kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya.

Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis keranamu...
Lihatlah jauh kedalam matanya. Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT
yang dirasakannya keranamu ?


Apakah keistimewaan perempuan ini?
Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..
TUTUR katanya merupakan KEBENARAN...
SENYUMANnya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya...
PELUKAN & CIUMANnya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya...

Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..
Dia TERHARU, MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya...
Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHANnya...
Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN...
Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..
TITISAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.

Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI kerana 1 hal.
Bahawa "Betapa BERHARGAnya dia".

Tuesday, June 29, 2010

I-CITY

Plan asal nak bawak Danish pi Pesta Buku Negeri Selangor kat tasik di Shah Alam. Sbb Papa kata ada Upin & Ipin. Danish mmg suka la sangattttt dgn Upin & Ipin ni. Tapi hajat Danish tak kesampaian, kami sampai lambat, dah tutup pun semua. Papa balik keja pun dah pukul 5, tara nak siap2, pukul 6 baru keluaq rumah.Kesian Danish...menangis kawan....hehe. Duk pikiaq2 nak pi ke mana...last2 mama ckp, jom kita pi i-city. Suka la Danish, tgk lampu2 tu...

Baby Adam...tidoq aja dia...sib baik tak ngamuk. Adikkkkkkk..awat muka bolat sangat ni??? pipi labuh sangat niiiii. Tengokkkk...pakai baju nampak pusat. Sendat abih baju.

Mama..buat iklan ubat gigi ka?

Cantikkan? Tapi manusia punya laa ramai. Semua pakat duk sibuk ambik gambaq sampai berlaga abih la punya nak cari angle baikkk punya..haha

Punya laa susah nak ambik gambaq budak ni. Semua candid aja gambaq dia.

Susah nak dpt peluang ambik gambaq berempat camnih, sbb segan nak mintak tlg org ambikkan.

Candid lagi..mmg susah betoi nak ambik gambaq dia.

Tangan kat mulut plakkkk

Awat baby Adam mashammmm aja ni...mengantuk la tu....

Tengokkk...gigit abih semua jari dia tu...

Action yg sama gak... :)

Danish masuk pertandingan sepak bola (ke bola sepak?) bwh 8thn...
Patut kena sepak at least 3 gol, baru dpt hadiah. Tapi disebabkan belas kasihan...haha...dpt gak hadiah walau masuk satu gol aja. Ni laa hadiahnya. Sampai aja kat rumah, mandi suma siap, dia mula sesi 'mengaler' ni..padahai dah pukul 12.30 pagi dah masa tu. Excited punya pasai.
Kaler cara dia laa....

Monday, June 14, 2010

Makan sampai kenyanggggggggg

Tak plan pun nak ke Restoran MAEPS ni...langsung dah pi Bangi, balik terus singgah.
Lama dah tak mkn steamboat. Selalu duk mkn kat Kuang aja..kali ni tukaq haluan plak..:D

Tapi kat sini xdak grill punya laaa....kat Kuang ada. jadi kiranya kat Kuang lagi best laaa...
Tapi yang bestnya kat sini, ada ABC. Kat Kuang nuuu..semata-mata steamboat aja...Sini aiskrim pun ada..rojak...dessert..nasi, mee segala tuhh...eh..coklat yg pusing tu (eh..panggei apa tah) pun ada...(tapi coklat tu 'coklat sgt' sampai naik pahit jadinya...)kira padan la dgn RM19.90 satu kepala..
Dannn....sila la pilih...amat banyak..tapi bila xdak tempat nak grill....kami mkn sikit aja..(eh..sikit ka Papa?..haha)Danish..dgn nasi goreng mmg tak boleh dipisahkan...itu aja la menu dia kalau pi mkn kat luaq. Sib baik ada nasi goreng kat sini.Ayam tu..dia ckp KFC...ikut suka hati la anak ooiii....:D
Haa...sila tgk dlm pinggan itu ok!...tamak! yg duk atas dapuq tu pun x mkn lg...pi duk ulang ambik lg...
Abih nasi goreng sepinggan dan ayam 2 ketui tu...dia mkn aiskrim plak...
Baby Adam? Tidoqqqq.....sib baik tak buat perangai..bleh la Mama n Papa makan dgn amannnnn
Makan ketam sambil duk komplen..ketam x sedap...hehe
Bye..nak balik dahhhh

Monday, June 7, 2010

Danish n Baby Adam @ Terengganu

Cuti wesak lepas balik Terengganu dan kali pertama Baby Adam jumpa To'ki... :)


ni masa otw balik dahhh....meragam la jugak..sbb hala balik ke sini, balik tengahari..panas sgt2..kesian Baby Adam



Baby Adam with To'ki n Tok



Sebelum balik, mkn kenduri dulu...pastu terus bertolak balik



Danish with Tok


Balik kali ni, Danish mandi laut. Berlatar belakangkan Pulau Kapas

Wednesday, May 26, 2010

happy je anak mama ni......

happy laa..sbb bleh keluaq berjalan-jalan...

sejak Papa kena kerja Isnin-Ahad, 7 hari seminggu! cuti 2 hari aja sebulan (sila pilih mana2 hari ahad utk cuti...gggrrr)
mmg xdak masa langsung nak keluaq.
kalau keluaq pun, lepas 5.30ptg, lepas Papa balik keja, sat aja dah mlm.
jadi bila sesekali keluaq tu...punya la dia seronok.
tu pun bawak ke playland kat Giant saja...sambil mkn, sambil tgk anak mama ni main...

itu dulu..skang ni Papa dah keja mcm org lain. Sabtu n Ahad cuti..yayyy...